EVEN VOORSTELLEN:

Deel II


Alle gekkigheid op een stokje, dit is enorm angstaanjagend voor mij. In 2019 had ik gelezen dat 49% van de Amerikanen doodsbang waren dat hun leven langer zal duren dan hun spaargeld in voorziet. Dat hun gezondheid snel achteruit zal gaan, boezemde maar 44% angst in, hoewel Amerikanen het dikste volk in de wereld is!
Wereldwijd is 40% van de bevolking bang voor het geldgebrek op de oude dag. Ik durf te wedden dat landen uit het zuidelijke Afrika niet aan dit onderzoek deel hebben genomen, zij zouden keihard hierom gaan lachen want: 1) de meeste hebben nooit geld, ook niet wanneer ze jong zijn en 2) de leeftijd van 70+ jaar wordt daar zeer zelden behaald, dus…
Wat ga ik dus doen? Ga ik gedwee door tot mijn 68-ste werken en hoop dat er tegen de tijd nog geld in de pensioenen pot zit om - inclusief AOW - € 2570 bruto per maand te krijgen? Tegen beter weten in of op hoop van zegen?
Of ga ik op zoek naar andere mogelijkheden? Ga ik mij bijscholen, bijleren, mentoren zoeken, informeren, in gesprek met specialisten en dan als een gek aan de slag? De laatste was mijn keus, zes maanden geleden.
Ik ben nooit in financiële en commerciële zaken geïnteresseerd geweest. Van verkopen en geld had ik een diepe afkeer en heb dit altijd volgehouden. Kan ik het nu leren, op mijn 50-ste? Kan ik hiervan nu alsnog een succes maken?

Bij een seminar van Succes Resources (Millionaire Mind Intensive) kreeg ik zo een harde “wake up call”, dat ik huilend naar huis reed. Hoe heb ik het zo ver laten komen? Hoe kon ik zo indutten en mijzelf zo in de steek laten? Hoe heb ik de verantwoordelijkheid over mijn financiën en oude dag aan de Nederlandse staat kunnen overlaten? Hoe dan?

... wordt vervolgd!

No comments:

Post a Comment